Rozen; iedere kleur heeft een eigen symboliek

Rozen
De bloemen die wij het meest aanbieden in onze webshop zijn de rozen. Rozen doen het namelijk altijd goed als cadeau en zijn het hele jaar volop te verkrijgen! Er zijn ontzettend veel soorten en kleuren rozen. Wanneer je jezelf of een ander rozen cadeau geeft is het natuurlijk belangrijk dat jij de kleur van de rozen mooi vindt. Rozen zijn er in oneindig veel kleuren: rood, wit, roze, geel, oranje en zelfs tweekleurig of meerkleurig! Wij hebben in onze webshop gekozen voor de standaard opties: rood of wit. Deze kleuren passen namelijk bij de meeste gelegenheden.

Symboliek
Wij vinden dat rozen bij iedere gelegenheid prima kunnen! Toch kunnen we er niet omheen dat wanneer je iemand vraagt: ‘waar staan rozen voor?’ vaak geantwoord wordt met: ‘de liefde!’. De hartvormige blaadjes staan voor liefde en vertrouwen en de doornen geven aan dat de liefde niet altijd over rozen gaat.

Rozen hebben dus een speciale betekenis, maar wist je dat iedere kleur een eigen symboliek heeft? Op internet is veel te leven over de symboliek achter kleuren, allemaal zeggen ze wel wat anders. Dit geeft ook wel aan dat de meningen hier over verdeeld zijn. Wij kunnen ons het beste vinden in het artikel van Mooiwatbloemendoen.nl. Zij schrijven het volgende:  

  • Rood staat voor liefde en respect. Een flowerbox met rode rozen is dus een uitstekend cadeau voor een geliefde of een persoon die je enorm waardeert.
  • Wit staat voor echte liefde, puurheid, waardigheid en reinheid. De kleur wit is voor veel gelegenheden geschikt. Denk hierbij aan bruiloften maar ook voor sobere gelegenheden als een uitvaart of condoleance is wit zeer geschikt.
  • Roze staat voor geluk, dankbaarheid en zuiverheid. Een flowerbox met roze rozen kun je dus prima geven wanneer vrienden een nieuw huis hebben gekocht! Of wat dacht je van de geboorte van een dochtertje? De kleur roze past eigenlijk bij alle soorten felicitaties.
  • Oranje staat voor verlangen, waardering en sympathie. Oranje rozen zijn geschikt voor verjaardagen maar bijvoorbeeld ook voor jubilea.
  • Geel staat voor intieme vriendschap en verbondenheid. Gele rozen kun je dus geven wanneer je een vriend/vriendin zomaar een bosje bloemen cadeau wilt geven.

Wij vinden de symboliek achter een kleur niet zo belangrijk. Vaak gaat het er namelijk omdat je iemand iets wilt geven wat diegene mooi zal vinden! Mocht je nu toch een extra dimensie aan jouw cadeau willen geven dan is bovenstaande omschrijving natuurlijk mooi meegenomen. Onze tip: geef een ander iets wat jij zelf zou willen krijgen! Dan valt het meestal erg in de smaak.

 

 

© 2018 - 2023 Flowerbox by DFM Bloemen & Planten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel